Sportvereniging Trios is rookvrij

Wanneer: 13 september 2020

Beste leden,

Vanaf het nieuwe sportseizoen 2020/2021 richt sportvereniging Trios zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we onze sportvereniging rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrije sportvereniging voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?

Vanaf 17 augustus zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers die betrokken zijn bij sportvereniging Trios, om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De gymzalen en andere locaties waar activiteiten vanuit sportvereniging Trios worden georganiseerd zijn tot 100M rookvrij, daarnaast geld het rookvrije beleid voor iedereen die kleding draagt van sportvereniging Trios.

Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als sportvereniging Trios onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije sportvereniging bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat je, net als sportvereniging Trios, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdleden en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan het nieuwe beleid. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@trioshengelo.nl